Jan 7, 2013

HAPPY 9TH ANNIVERSARY

p/s : entri ini bukan untuk mencapap (cari publisiti). just nak menzahirkan rasa yang terpendam dilubuk sanubari

Aloha.

Hari ini, tarikh ini, 7 Januari 2013 merupakan satu momen bersejarah yang digembar-gemburkan oleh ex- schoolmate aku dalam facebook. Memang ramai orang post dalam group yang ucap  " Happy Anniversary". Cuma aku ja bangsa yang tolol sebab langsung tak alert. Senang cerita, aku tak amek port langsung.

CHOPPP!!

Jangan salah faham.Bukan aku xpernah ambil tau, just aku tak pernah menzahirkannya atas beberapa faktor yang aku rasa pada masa tu aku patut ignore benda-benda macam ni. What a childish thinking kan??


Okay, berbalik kepada tajuk entry aku, " HAPPY 9TH ANNIVERSARY". At first,bila aku post status ni kat facebook,roomate aku cakap aku punya post ni mengundang kontroversi dalam kalangan kawan-kawan aku.Post aku kat facebook berbunyi begini :


Bila baca balik baru aku perasan yang status aku ni macam nak ucapkan happy anniversary pasal nak celebrate couple anniersary. APAKAH???

actually, the 9th anniversary merujuk kepada ..
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
ni bukan lambang kelab yakuza. ini lambang lencana sekolah aku
So, dah boleh agak anniversary apa? kalau tak boleh aku taktaw la otak tu loading cap apa. Dan sebenar-benarnya, hari ni genap sembilan tahun perkenalan aku dan rakan-rakan sekolah aku. Kiranya bermula 7 Januari 2004, dari hari pertama pendaftaran tingkatan 1 sampailah sekarang, masing-masing dah berumur 22 tahun. Gila lama beb. Dari yang dulunya pakat-pakat berhingus. Main kawan tak kawan.Berperang sesama laki pompuan sampai sekarang dah boleh kawin dah, Terjebak dala puppy love, bawak henset curi-curi. Gila tak matang la.Sampai sekarang ni masing-masing dah bawak diri masing-masing.Ada kerjaya sendiri, hala tuju sendiri. Doctors to-be, Engineer to-be, as well as teachers to-be. Sampai ada yang sekarang ni bercouple sesama batch.

Walaupun ada ja kawan-kawan aku yang cakap aku ni memencilkan diri lepas SPM, aku ambik taw jugak pasal mereka-mereka ini. Cumanya, aku hanya mengintai dari kejauhan. Gila la kalau aku tak ingat apatah lagi menghargai apa yang berlaku dalam masa lima tahun tu, padahal zaman-zaman tu la yang banya mengajar , mendewasakan aku dan membentuk aku menjadi seorang SYAHIRAH BINTI SAMSUDDIN pada masa ini.Banyak sweet and sour moment yang masih lagi melekat kat kepala hotak aku, walaupung banyak bukti-buktinya dah dihapuskan gara-gara komputer rumah aku buat hal. So, semua gambar2 zaman dolu-dolu tu hilang dan tak dapat diselamatkan. Jadi, berkat mengusha dan mengcopy gambar2 dari mereka-mereka yang tertentu,

gambar ni tahun 2004, lepas open house rumah pengetua.Time ni semua pakat kurus lagi.
 Sekarang ni tataw la cutting camna

Gambar ni masa form 5.kelas 5T2..Muka masing-masing tak matang

Ni masa hari sukan sekolah. Aku malas nak komen lebih lanjut.

Ni masa Form 1.
Tak yah susah-susah cari aku yang mana satu sebab gambar aku takdak dalam ni.
 Bukan kelas aku


Nostalgic kan? Actually banyak benda yang aku nak list down pasal kenangan aku kat sana dulu. Cumanya tak tertulis sebab banyak sangat. Biarla menjadi kenangan dalam hati ja. So dikesempatan ini, aku nak dedikasikan kepada kawan-kawan aku seperjuangan masa sekolah dulu, yang mungkin terbaca blog aku yang tak famous ni.

* Happy 9th anniversary hampa-hampa sekalian.
* Mintak maap banyak-banyak sebab selama ini aku menghilangkan diri dari radar hampa.
* Aku doakan hampa semua berjaya tak kira apapon bidang yang hampa ceburi
* Kalau jumpa aku ditengah mahupun ditepi jalan, tegur-tegurlah sebab aku ni spesis pemalu sikit.
* Kalau rasa nak ajak lepak tu, calling-calling la..tak pon offerla nak belanja aku makan ka minum ka sebabnya aku ni pon spesis yang selalu pokai ja memanjang.
* Follow la blog aku ni walaupun entri mengarut dan blog aku tak la sefamous orang lain
* Aku sayang hampa semua ( yang ni mohon jangan termuntah)

Akhir kalam, aku sertakan post2 mereka-mereka yang pada aku sangat setiakawan dan semangat dalam menghidupkan semangat batch ni.




happy anniversary kawan2 !

mohon sapa ada gambaq2 time skola mohon upload...

                                                    by Zarul Hafiz

Aslm. 7/1 genap 9 tahun batch 0408. Ni.aku tahu dri faiz rodzi lah. Sbb aku masuk matjiwa 8/2 tpi x kisah lah kan. Jadi nak cakap sbnrnya waaaahhhhhh dah 9 years kenal. Dah mcm2 jadi manis pahit tawar masam masin smua kenangan indah. Minta maaf salah silap dan semoga ukhuwah yg terjalin kekal hingga ke syurga dan diredhai tuhan. 
Miss you all. Like cinca!

                                                             by Siti Maryam Dicky

AJL?? Lantaklah kat AJL.. malam ini ,7 Januari 2013, aku ingin mengucapkan Happy Friendship Anniversary buat Tahun ke-9 khas untuk rakan batch0408 dan SPM'08 of SM Sains Sultan Mohamad Jiwa, Sungai Petani, Kedah Darul Aman. 7 januari 2004-7 Januari 2013 and still counting. Semoga persahabatan yang terjalin akan kekal erat, mesra seperti dulu. Kenangan yang tidak akan aku lupakan bersama rakan2 tersayang. 

~The Best Ever Moment in Kedah Science School~
~"Aku Budak Sains Kedah"~

BERILMU DAN BERBUDI

                                                            by Hafizudin Saad





Semoga mereka-mereka senantiasa berada dibawah rahmat yang Maha Esa.. Amin.




10 comments:

  1. Nice post! lets keep the memories we all had together n mush it all up just for the sake of the hardships we had together. Miss all u guys

    ReplyDelete
  2. happy anniversary u guys!!!..luv 100x so much..n miss u syer!!!..bla nk jmpa!!!...meow meow!! :(

    ReplyDelete
    Replies
    1. ehhh..haa jom laa..abes final bla??..ak n abon nk g melepak dkt tmpat alin..jum2! :))

      Delete
  3. aku abeh 12..aku xjanji weh sebab nya kawan aku ada operation otak 12 hb tu kat HSB. apa2 nanti aku gtaw laen

    ReplyDelete
  4. orite..nt cntct2 ok..heee..btw ak xda num contct hg..hahaha

    ReplyDelete
    Replies
    1. haha 0194628785
      aku rasa aku pernah guna no ni time skolah dulu

      Delete